123 Sanatoriul din Brad, identificat cu performanţa medicală

Sanatoriul din Brad, identificat cu performanţa medicală

Din Oraş — By on 12/09/2012 11:32

Un act medical de calitate nu poate fi realizat fără medici competenţi şi aparatură performantă, adecvată specialităţii. La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, nu lipseşte nici una dintre cele două condiţii.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie este situat la 4 km de Municipiul Brad, la o altitudine de 450m, intr-o zona nepoluata, impadurita cu conifere si foioase. Unitatea a fost infiintata in anul 1942, si are o arhitectura deosebita. Accesul la spital este facil, mijloacele de transport fiind diverse – taxi, autobuze de la autogara. In incinta sanatoriului exita amenajata o parcare auto.

Unitatea are un numar de 155 paturi, in compunerea a 2 sectii. Sectia I Pneumologie – 78 paturi din care compartiment TBC 50 paturi;   Sectia II Pneumologie – 77 paturi din care compartiment TBC 50 paturi. Saloanele sunt amenajate modern, cu 2-3 paturi, cu grupuri sanitare noi. Exista in dotare TV satelit si frigidere.

Din structura sanatoriului fac parte:

    1. LABORATOR PROPRIU DE ANALIZE MEDICALE (biochimie, hematologie,microbiologie)
    2. RADIOLOGIE – se efectueaza radiografi pulmonare,tomografi, radioscopi.
    3. FARMACIE CU CIRCUIT INCHIS
    4. SALA DE KINETOTERAPIE

Pachetul de servicii medicale contractat cu Casa de Asiguari de Sanatate:

 • furnizarea de servicii de recuperare, medicina fizica si balneologie (pentru sanatorii si preventorii)

Servicii complexe…
„Serviciile noastre se adresează pacienţilor cu boli pulmonare cronice şi acute, netuberculoase (BPOC, astm bronşic cronic, diverse pneumopatii, pleurezii) şi tuberculoase (tuberculoza pulmonară şi extrapulmonară, precum şi tuberculoze multidrogrezistente). De asemenea, în conformitate cu recomandările de specialitate, tratăm şi afecţiunile asociate. Avem o echipă formată din cinci medici specialişti, la care se adaugă doi doctori rezidenţi în pneumologie, un medic rezident în specialitatea laborator clinic, un biolog, un fiziochinetoterapeut şi 25 de asistenţi medicali. În afara investigaţiilor paraclinice efectuate în unitatea noastră, sunt asigurate diferite examinări, prin contract extern de furnizare cu alte unităţi medicale (CT, RMN)”, a enumerat Ionel Circo (foto), managerul instituţiei medicale brădene.

…şi dotare modernă
Pentru un diagnostic cât mai precis şi un tratament adecvat, unitatea dispune de mai multe sevicii medicale, dotate cu aparatură performantă. „Avem un aparat Roentgen  cu post de radioscopie, radiografie şi cu posibilitatea de stocare a datelor pe calculator. Laboratorul nostru este dotat modern, în conformitate cu normele în vigoare (Hematologie, Biochimie, Microbiologie) şi asigură investigaţii complexe necesare precizării diagnosticului. Efectuăm fibrobronhoscopie în scop diagnostic şi terapeutic. De asemenea, un serviciu foarte important în diagnosticul şi monitorizarea bolilor pulmonare este cel de explorări funcţionale respiratorii, în cadrul căruia deţinem două aparate moderne de testare a funcţiei pulmonare, care indică o gamă largă de parametri, pulsoximetre ce permit determinarea saturaţiei de oxigen din sânge, în vederea monitorizării oxigenoterapiei, la care se adaugă aparate de aerosoli. În completarea recuperării pacienţilor, uzăm de o sală de kinetoterapie, dotată cu cele necesare. Totodată, în unitate, funcţionează o farmacie proprie, care asigură medicaţia necesară pacienţilor internaţi”, a mai arătat managerul.

Centru de Excelenţă
Condiţiile de spitalizare şi calitatea actului medical au făcut ca adresabilitatea pacienţilor să crească de la an la an. Ca o apreciere a activităţii şi serviciilor medicale oferite, Ministerul Sănătăţii a aprobat înfiinţarea la Sanatoriul din Brad a unui Centru de Excelenţă pentru pacienţii cu tuberculoză multidrogrezistentă, din regiunea de vest a ţării, alături de cele două centre existente la Bucureşti şi la Bisericani. Dar despre acest demers, Ionel Circo a promis că va oferi detalii în ediţiile următoare ale cotidianului nostru.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment