123 Gara de la Brad – Monument in pericol

Gara de la Brad – Monument in pericol

Din Oraş — By on 15/09/2012 13:44

Gara din municipiul Brad, construită în secolul XIX, este un monument de arhitectură de importanţă locală, înscris la poziţia 201 din lista monumentelor istorice, cuprinsă în Ordinul nr. 2361/2010 al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional (codul LMIHD-II-m-B-03-265).

Starea sa actuală este una de degradare avansată, clădirea fiind în paragina de peste 12 ani.

Toate demersurile administraţiei publice locale, de peste 10 ani, pentru reabilitarea clădirii de către proprietar, şi anume Compania Naţionala de Cai Ferate CFR SA, au rămas fără ecou sau doar simple promisiuni.

Gara din Brad este o adevărată capodopera arhitecturala, unica la noi în ţară, o construcţie asemănătoare existând în ţinutul Tirol (Austria).

Administraţia publică locală a municipiului Brad consideră oportun ca în clădirea Gării din Brad, pe lângă funcţionalitatea actuală, să amenajeze un Muzeu al Ţării Zarandului organizat printr-o colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale din Ţara Zarandului.

Prin semnarea petiţiei ne sprijiniţi în a atrage atenţia asupra acestui monument aflat în pericol şi a determina proprietarul si instituţiile competente la reabilitarea lui.

http://www.primariabrad.ro/index.php/publisher/articleview/action/view/frmArticleID/198/

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

2 Comments

  1. Oana says:

    Unde poate fi semnata petitia? Multumesc..

Leave a Comment