123 Masina de lux a fiului primarului de la Vulcan incendiata ! | InfoBrad.ro

Masina de lux a fiului primarului de la Vulcan incendiata !

Județ — By on 19/09/2012 14:28

A dat foc unei maşini evaluată la aproximativ 75.000 de euro şi a trimis mesaje de ameninţare familiei primarului de la Vulcan, dar nu îşi mai aminteşte nimic. Gyani Ioan Simulea, bărbatul de 33 de ani, arestat sub acuzaţia că a incendiat autoturismul de lux al fiului edilului şef al municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, „se dă” acum amnezic şi cere clemenţă în faţa judecătorilor. El a fost prezentat, ieri, Judecătoriei Petroşani, unde a avut loc o nouă înfăţişare în procesul în care acesta este judecat. În faţa instanţei, bărbatul a declarat că nu îşi mai aminteşte nimic din acea zi în care autoturismul Audi A7, al lui Alecsandru Ile (29 de ani), băiatul primarului din Vulcan, a ars ca o torţă. În plus, bărbatul nu a fost de acord cu pedeapsa la care ar putea fi încadrat şi a solicitat în faţa judecătorilor, fără succes, eliberarea din arest.

„Nu vedeţi că nu spune nimic?!”

La proces a fost prezent şi primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, care a declarat că nu este de acord ca Simulea să fie pus în libertate. Edilul crede că bărbatul ascunde ceva. „Bănuiesc că sunt implicate şi alte persoane. Nu vedeţi că nu spune nimic?!”, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, care s-a constituit parte civilă în acest proces.

Mai mult, Ile susţine că nici măcar nu l-a cunoscut vreodată pe Gyani Simulea şi că nu înţelege cum a ajuns la şantaj şi la sms-uri în care îi este ameninţată familia. „Nu a avut nicio legătură cu mine sau cu fiul meu. Nici măcar nu l-am cunoscut vreodată. Nu am avut o discuţie, doar lui i s-a năzărit să ne ceară bani (…) Nu vreau să fie eliberat pentru că am primit ameninţări cu moartea şi au fost urmărite nora şi nepoata mea”, a mai adăugat primarul de la Vulcan.

Atât Gheorghe Ile, cât şi fiul său Alecsandru, au cerut despăgubiri morale şi materiale. Primarul i-a cerut lui Simulea suma de 225.000 de lei, echivalentul celor 50.000 de euro, pe care bărbatul ar fi pretins-o familiei acestuia, într-unul din sms-urile de ameninţare. Fiul lui, Alecsandru Ile a solicitat 50.000 de lei, cu titlu de daune morale şi în calitate de administrator al farmaciei în faţa căreia s-a produs incendierii autoturismului, alte 36.130 de euro.

Reamintim că, maşina a fost incendiată în noaptea de 28 spre 29 mai anul acesta. Autoturismul era parcat în faţa unei farmacii, ce aparţine familiei edilului Gheorghe Ile, undeva pe strada Preparaţiei din Vulcan. Flăcările au cuprins autoturismul, pe care l-au distrus aproape în totalitate. Interiorul s-a făcut scrum. La fel şi partea exterioară din spate. Tapiţeria, scaunele, plafonul, luneta, cauciucurile şi uşile din spate, toate au ars. De asemenea, au fost degradate şi genţile din aluminiu ale autoturismului, precum şi instalaţia electrică. Anchetatorii au apreciat că, în urma incendiului, maşina a fost distrusă în proporţie de aproximativ 80 la sută. Autoturismul era cumpărat în leasing şi avea asigurare.

Ioan Giany Simulea a fost surprins în timp ce acţiona, de camerele de supraveghere ale farmaciei în faţa căreia era parcat autoturismul. Bărbatul, acuzat de distrugere calificatăşi şantaj, deţine o mică afacere în municipiul Vulcan în domeniul confecţiilor din piele şi ar fi făcut asta pentru bani. Poliţiştii au stabilit în timpul anchetei că, anterior, incendierii maşinii, el i-ar fi transmis lui Alecsandru Ile mai multe mesaje de ameninţare cu scopul obţinerii unor foloase materiale, mai exact a unei aşa-zise „taxe de protecţie”.

Sursa: Servuspress

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment