123 O parte din strada ,,Ion Creangă” a fost redenumită: strada ,,PĂRINTELE ARSENIE BOCA” | InfoBrad.ro

O parte din strada ,,Ion Creangă” a fost redenumită: strada ,,PĂRINTELE ARSENIE BOCA”

Din Oraş — By on 28/09/2012 07:13

Consiliul Local al Municipiului Brad a adoptat Hotărârea Consiliului Local nr. 107/2012 privind atribuirea denumirii unui tronson din strada ,,Ion Creangă” în strada ,,PĂRINTELE ARSENIE BOCA” din Municipiul Brad, având în vedere că aici se află situat Colegiul Naţional ,,Avram Iancu” Brad – liceu unde a absolvit studiile liceale tânărul Zian Boca (care urma să devină Părintele Ieromonah Arsenie Boca).

Zian Boca s-a născut la 29 septembrie 1910 la Vaţa de Sus judeţul Hunedoara şi a absolvit în anul 1929 Liceul Naţional Ortodox ,,Avram Iancu” Brad, al cincilea liceu românesc din Transilvania.

Această instituţie, cu un corp didactic de elită format la universităţi din ţară sau de la Viena, cu profesori mireni şi teologi îşi pune profund amprenta asupra receptivităţii intelectuale şi sensibilităţii sufleteşti a tânărului Zian Boca.

După absolvirea cursurilor liceale s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu şi a urmat cursurile Institutului de Arte Frumoase din Bucureşti, a studiat în paralel 18 cursurile Facultăţii de Medicină şi prelegerile de mistică de la Facultatea de Teologie Bucureşti, fiind renumit ca artist – pictor bisericesc dar şi ca muzician-cântând mult la flaut.

Arsenie Boca, ca om, era o fire retrasă, puţin comunicativ, iar ca duhovnic şi povăţuitor era sever, ,,harismatic”, avea darul vederii înainte, cunoştea gândurile oamenilor şi faptele deja petrecute sau care urmau a se petrece.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment