123 Facebook este virtual a treia ţară din lume

Facebook este virtual a treia ţară din lume

Divertisment — By on 07/10/2012 11:15

Facebook a anunţat joi că a depăşit un miliard de utilizatori activi în întreaga lume. Dacă Facebook ar fi o ţară, ar fi a treia din lume, după China (1,34 miliarde de locuitori) şi India (1,17 miliarde), relatează AFP.

Peste jumătate din ‘locuitorii’ ei, adică circa 600 de milioane, se conectează de la telefonul mobil şi 522 de milioane accesează site-ul zilnic.

Cel mai mare număr de utilizatori ai reţelei sociale se află în SUA (166 milioane), urmate de Brazilia (58 milioane), India (55 milioane), Indonezia (47 milioane) şi Mexic (38 milioane).

Facebook este primul site de socializare online în majoritatea ţărilor, excepţie făcând Rusia, care numără 10 milioane de utilizatori, dar este depăşit de Odnoklassniki şi VKontakte, şi China, unde este interzis.

Reţeaua socială are 140,3 miliarde de ‘prietenii’, ‘I like’ fiind tastat de peste 1.130 miliarde de ori. Pe site au fost postate în total 219 miliarde de fotografii, 62,6 milioane de piese muzicale, ascultate de 22 miliarde de ori.

Facebook a avut a doua intrare la Bursă, ca valoare, din istoria americană: cei 16,02 miliarde de dolari din 18 mai au fost depăşiţi doar de grupul de cărţi de credit Visa, cu 17,9 miliarde de dolari în 2008. De atunci, Facebook a pierdut circa 40% din valoare. Site-ul a anunţat în luna iulie, ca prime rezultate de la intrarea la Bursă, o pierdere netă trimestrială de 157 milioane de dolari, la o cifră de afaceri de 1,18 miliarde.

Facebook a creat cei mai tineri miliardari din lume: patronul Mark Zuckerberg şi unul din co-fondatorii săi, Dustin Moskovitz, au fiecare 28 de ani. Scăderea masivă a cursului acţiunilor i-a adus lui Zuckerberg pierderi de 8,1 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, care l-a plasat în septembrie pe locul al 36-lea în clasamentul celor mai bogaţi americani, cu o avere estimată la 9,4 miliarde de dolari.

Reţeaua socială avea, la sfârşitul lunii iunie, 3.976 salariaţi şi a anunţat că vrea să mai angajeze câteva mii.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment