123 Protest spontan la fabrica de volane din Ribiţa

Protest spontan la fabrica de volane din Ribiţa

Județ — By on 20/10/2012 16:17

Peste 200 de angajaţi ai unei fabrici care produce componente de interior pentru autovehicule au protestat ieri, timp de o oră, în faţa sediului întreprinderii din localitatea hunedoreană Ribiţa, oamenii solicitând oprirea disponibilizărilor de personal şi creşterea numărului de salarii compensatorii în cazul concedierilor colective.

Administraţia firmei a anunţat că va concedia 174 de angajaţi, dintr-un total de 700 de oameni. Deja, 51 de salariaţi au încheiat raporturile de muncă. Vor urma alţi 123, care vor pleca din fabrică până la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat liderul sindical Florin Nuţea.

Potrivit acestuia, administraţia fabricii a justificat reducerea de personal prin scăderea numărului de comenzi, dar sindicaliştii au apreciat că măsura ar fi trebuit aplicată doar pentru o treime din totalul angajaţilor disponibilizaţi. Liderul sindical a mai spus că angajaţii firmei cer creşterea numărului de salarii compensatorii acordate în cazul concedierilor colective.

„Dorim ca în contractul colectiv de muncă să fie trecute cinci salarii compensatorii calculate la nivelul salariului mediu net pe unitate”, a explicat Nuţea.

Sindicaliştii de la fabrica de componente auto din Ribiţa sunt decişi să continue seria protestelor şi nu exclud declanşarea unei greve.

„Vom avea o primă negociere cu administraţia Key Safety Systems (KSS) România, iar apoi o întâlnire cu managerul companiei pentru Europa de Est. Ne menţinem aceleaşi revendicări prin care solicităm încetarea disponibilizărilor de personal. În cazul concedierilor colective cerem plata a cinci salarii compensatorii”, a declarat liderul sindical Florin Nuţea.

La protestul de joi, au luat parte angajaţii schimbului de dimineaţă, care îşi încheiaseră programul de lucru, activitatea de producţie fiind continuată de salariaţii din schimbul de după-amiază.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment