123 Tratamente pentru celulită | InfoBrad.ro

Tratamente pentru celulită

Sănătate — By on 20/10/2012 10:25

Celulita este o problemă pur cosmetică  a pielii şi nu o boală sau o problemă de sănătate. Ea poate consta ȋn nişte gropiţe sau ca o textură de “coajă de portocală” şi poate fi văzută doar când pielea este presată. Dar la unele persoane ea poate ieşi foarte mult ȋn evidenţă, formând zone mari de piele lăsată, cu gropi adânci şi cute. Deşi este cel mai ȋntâlnită pe coapse şi pe posterior, ea poate apărea şi pe abdomen, zona de sus a braţelor şi pe sâni.

Cremă pe bază de retinol
Un studiu a descoperit că, aplicând 0.3% cremă de retinol pe suprafaţa afectată timp de 6 luni a ȋmbunătăţit apariţia celulitei. Teoria susţine că retinolul stimulează ţesuturile pielii pentru a crea o piele ȋmbunătăţită care este capabilă să acopere gropile  provocate de celulită. Alte studii, ȋnsă nu au arătat ȋmbunătăţiri după folosirea retinolului.

Creme pe bază de methylxanthine
Unele studii sugerează ȋmbunătăţiri ale celulitei după uzul de creme ce conţin methylxanthine, incluzând cafeina, aminophyllina şi theophillina, dar calitatea este una ȋndoielnică, pentru că alte studii nu indică nicio ȋmbunătăţire. Aceste creme se consideră că funcţionează prin spargerea depozitelor de grăsime, dar nu este clar dacă suficient din substanţă ar fi penetrat pielea.

Masajul bazat pe sucţie               
Dispozitivele de lipomasaj pătrund pielea cu o combinaţie de masaj şi sucţie. Diferite astfel de dispozitive sunt folosite ȋn practica dermatologică şi cel puţin una a fost aprobată de FDA pentru reducerea temporară ȋn aspectul neplăcut al celulitei. Ȋn general, un tratament presupune 2 sesiuni de 35 de minute pe săptămână. Celulita tinde să se ȋntoarcă după tratament.

Terapia radio
Dispozitivele bazate pe radiofrecvenţă transportă căldură, uneori alături de masaj al ţesuturilor, pentru a distruge depozitele de grăsime aflate sub piele şi ţesuturile conjunctive. Ele sunt construite pentru a diminua gropile. Unele studii au arătat beneficii, cel puţin temporare.

Dispozitivele cu laser
Dispozitivele cu laser au ca ţintă ţesuturile conjunctive pentru a construi colagen şi pentru a face pielea mai elastică. Ele pot aplica, de asemenea, şi masaj, sucţie, răcire şi radiofrecvenţe,

Liposucţia 
Tehnicile standard de liposucţie pod conduce, de fapt, la mai multe gropi ale pielii, deoarece grăsimea care cauzează celulita se află aproape de suprafaţa pielii. Liposucţia asistată de lasere, cu pulsuri scurte sau cu putere mare, sunt folosite pentru a distruge şi a ȋndepărta grăsimea de sub piele. Cu toate acestea, este prea devereme ca să ne putem pronunţa dacă funcţionează mai bine decât tehnicile tradiţionale de liposucţie, căci există riscul de arsuri de la tratament.

Ȋmpachetări
Fiind ȋmpachetată ȋn folii calde, aromatice poate fi un sentiment plăcut. Poate chiar strânge temporar pielea şi reduce câţiva cm din cauza deshidratării. Dar nu există dovezi ştiinţifice care să arate că ȋmpachetările corporale să aibă efecte de durată asupra celulitei sau a grăsimii.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment