123 Sanatorul din Brad: „Centrul de Excelenţă, la un pas de înființare”

Sanatorul din Brad: „Centrul de Excelenţă, la un pas de înființare”

Din Oraş — By on 23/10/2012 05:33

Datorită aprecierii de care se bucură unitatea medicală, a activităţii şi serviciilor medicale oferite de Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, Ministerul Sănătăţii a aprobat în luna octombrie înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru tratamentul pacienţiilor cu tuberculoză multi-drog rezistentă (TB-MDR), din regiunea de vest a ţării, alături de cele două centre existente la Bucureşti şi la Bisericani.

Documentaţia a fost elaborată împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi a fost depusă la Ministerul Sănătăţii.

Astfel, Sanatoriul Brad va fi parte integrantă în Planul Naţional de Prevenire a Tuberculozei Multi-Drog Rezistentă din România, structurat pe patru ani, cu un buget de 23 milioane de euro, prin care se va extinde reţeaua naţională de tratament a cazurilor de TB-MDR.

„Unitatea asigură deja condiţii hoteliere într-un pavilion izolat, recent renovat, urmând ca în etapa următoare, să se dezvolte şi resursele umane, precum şi aprovizionarea cu medicamente antituberculoase de rezervă, consolidându-se astfel un sistem de sprijin al pacienţilor pentru îmbunătăţirea aderenţei la tratament. Prin acest demers, se va rezolva situaţia unui număr mare de pacienţi din vestul ţării”, a spus doctorul Ionel Circo, managerul instituţiei medicale brădene.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment