123 Bradenii, lideri absoluti la „Festivalul Zmeelor” | InfoBrad.ro

Bradenii, lideri absoluti la „Festivalul Zmeelor”

Din Oraş — By on 25/10/2012 13:49

Aeromodeliştii pregătiţi de Adrian Macsim au fost cei mai buni şi la ediţia din acest an a „Festivalului Zmeelor” de la Băişoara (Cluj), cucerind nouă dintre cele 12 medalii puse în joc. Cu acest bilanţ, brădenii au fost lideri în ierarhia pe cluburi şi au în palmares toate cele 13 trofee pe echipe, decernate la cele 13 ediţii ale competiţiei.

Abonament la locurile întâi

Proiectarea, construirea şi dirijarea aeromodelelor şi zmeelor au rămas fără secrete pentru reprezentanţii filialei Brad a Palatului Copiilor Deva. Ca dovadă, aeromodeliştii inventaţi şi pregătiţi la Brad de Adrian Macsim au fost lideri absoluţi ai Concursului Naţional de Aeromodele „Festivalul Zmeelor”, desfăşurat la finalul săptămânii, în staţiunea Băişoara, din judeţul Cluj, la fel cum se întâmplă la 99 la sută dintre competiţiile interne. Brădenii au ocupat locul întâi în toate cele patru probe şi şi-au completat palmaresul cu trei locuri doi şi două locuri trei, cucerind astfel nouă dintre cele 12 medalii puse la bătaie. Filiala Brad a Palatului Copiilor Deva a ocupat astfel primul loc în clasamentul general pe echipe, fiind urmată de Centrul de Plasament Brad şi de Clubul Copiilor din Salonta. Cluburi cu pretenţii, precum cele din Cluj, Ploieşti, Deva, Hunedoara ori Piteşti s-au clasat mult în urma brădenilor. „Cred că am pus pe picioare la Brad o adevărată şcoală de zbor. Avem aeromodelişti talentaţi şi pasionaţi, atât la copii de clasele I-IV, cât şi la nivel de gimnaziu ori liceu. Toţi vin cu drag la pregătire şi pun suflet şi pasiune în activitatea de aeromodele, deoarece sunt îndrăgostiţi de zbor, planoare şi zmee”, a spus Adrian Macsim, cel care inventează, şlefuieşte şi lansează pe drumul performanţei talentele aeromodelistice de la Brad.

Medaliat cu mâna în ghips

Aeromodeliştii brădeni au avut câte doi reprezentanţi pe podium în competiţiile rezervate elevilor din clasele I-IV. În proba de planor F1, lider a fost Paul Manaţe, pe doi s-a clasat Andrei Şipoş, care a concurat cu o mână în ghips, iar pe locul trei, s-a situat un aeromodelist de la PC Ploieşti. „Nimic nu-i opreşte pe elevii mei să participe la competiţii. Andrei a ignorat ghipsul şi a concurat aproape perfect”, a spus Adrian Macsim. Primele două locuri în proba de zmee au fost cucerite de brădenii Denis Grigorescu şi Orlando Ridiger, iar pe trei, s-a situat un concurent de la PC Salonta.

La categoria concurenţilor din clasele V-VIII, dominarea brădenilor a fost şi mai autoritară. Podiumul probei de planor F1 a fost acaparat de trei brădeni, clasaţi în următoarea ordine: Laurenţiu Matei, Nicolae Onea şi Adrian Şipoş. În fine, în proba de zmee de la această categorie de vârstă, brădenii au obţinut locul întâi prin Nicolae Onea şi locul trei prin Adrian Şipoş, iar locul doi a revenit unui aeromodelist de la PC Ploieşti.

La competiţia de la Băişoara, au participat 14 echipaje din 10 judeţe. Din judeţul Hunedoara, pe lângă primele două clasate, Filiala Brad a PC Deva şi Centrul de Plasament Brad, au mai concurat PC Deva (locul 4) şi PC Hunedoara (locul 7).
Sursa: Mesagerulhunedorean

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment