123 Laboratorul performant din Brad devine tot mai cunoscut | InfoBrad.ro

Laboratorul performant din Brad devine tot mai cunoscut

Din Oraş — By on 31/10/2012 10:44

Laboratorul de analize al Spitalului Municipal din Brad, acreditat RENAR şi contractat cu Casa Judeţeană de Sănătate, începe să dea roade. Beneficiarii unor analize performante nu sunt doar pacienţii spitalizaţi aici, ci şi persoanele care vin cu trimitere de la medicul de familie sau cele care îşi fac investigaţiile medicale contra cost.

Nu doar multe, ci mai ales, performante „Analizele pe care laboratorul nostru le face ţin de Imunologie – serologie şi, bineînţeles, avem şi cele aferente microbiologiei: exudat faringian, secreţie nazală, secreţie conjunctivală, urocultură, coprocultură, secreţie auriculară, cultură din plăgi, abcese, furuncule, cultură secreţii vaginale, cultură şi examen citologic spută, cultură şi examen citologic lichide biologice şi patologice – LCR, pleural, articular, ascită”, a precizat Florin Jurca (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.

Conform acestuia, tarifele pentru persoanele care nu beneficiază de trimitere şi nici nu sunt spitalizate la Brad sunt mai mici decât în alte locuri. De asemenea, managerul mai aminteşte şi de analizele realizate pentru agenţii economici locali, unii dintre aceştia fiind nevoiţi să-şi respecte regulile impuse de legislaţie. Spre exemplu, firmele care activează în alimentaţia publică au obligaţia de a face diferite investigaţii, aşa că apelează la spitalul din municipiu. Ceea ce-l bucură este faptul că de două luni, de când s-a pus în funcţiune noul laborator performant, tot mai multă lume a călcat pragul instituţiei medicale brădene, preferând unitatea sanitară locală, şi nu un spital mai mare sau vreo clinică privată. “Analizele fiind unele complexe şi cu rezultate pe măsură, oamenii nu au de ce să se deplaseze în altă parte. Din păcate, momentan, contractul cu CJAS Hunedoara nu e unul mare (8.000 lei lunar), aşa că se fac planificări, dar poate că la anul, putem vorbi de alte sume. Am avut lună când doar în urma analizelor făcute de laborator s-au încasat 35.000 de lei, aşa că investiţia se va amortiza în timp”, a mai spus managerul spitalului din Brad.

Sursa: Mesagerulhunedorean

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment