123 Primaria Municipiului Brad s-a mutat in sediul nou

Primaria Municipiului Brad s-a mutat in sediul nou

Din Oraş — By on 09/11/2012 17:47

Incepand cu 1 octombrie 2012 Consiliul local si Primaria municipiului Brad si-au mutat sediul in cladirea situata in municipiul Brad pe strada Independentei nr.2, fostul sediu al Exploatarilor Miniere din zona Brad.

Imobilul începuse să se degradeze serios

Actuala clădire în care îşi desfăşoară activitatea Primăria municipiului Brad a fost construită în anul 1935 de către Societatea Auriferă Mica Brad, cel mai mare producător de aur, din acele vremuri. Până în 2006, edificiul a găzduit sediul administrativ al exploatărilor miniere din zonă, sub diverse denumiri: Societatea MICA-Direcţiunea Administraţiei Brad, Trustul Aurului Brad, şcoala tehnică de Personal Tehnic, Întreprinderea Minieră Barza, Exploatarea Minieră Barza, Sucursala Minieră Brad, Filiala Bradmin. În acelaşi an, din cauză că a fost declarat falimentul sucursalei miniere, clădirea şi celelalte active au intrat în administrarea unui lichidator judiciar ce a procedat la vânzarea lor. Tot răul spre bine, pentru că în anul 2009, printr-o hotărâre judecătorească, Primăria Brad a fost nevoită să retrocedeze foştilor proprietari vechea clădire în care îşi avea sediul şi-şi desfăşura activitatea. Astfel, s-a decis achiziţionarea actualului imobil, care se afla într-un puternic stadiu de degradare

„Cu o investiţie relativ minimă, am reuşit să redăm comunităţii această clădire, ce are o istorie specială pentru brădeni. Poate, cea mai specială. A fost achiziţionată de municipalitate acum trei ani şi jumătate. Lucrările de reabilitare au durat tot atâta timp (3,5 ani), unele nefiind sută la sută finalizate, în acest moment. Expirase termenul până la care mai puteam funcţiona în vechea locaţie, iar chiria era destul de mare, ceea ce ne-a îngrijorat, pentru că ne gândeam că poate nu reuşim să o onorăm, în continuare. Prin urmare, am făcut un efort şi ne-am mutat în noul sediu. Astăzi, a avut loc o slujbă de binecuvântare, pentru că aşa este bine, ca la început de drum să porneşti cu gândul la Dumnezeu”, a comentat evenimentul edilul Florin Cazacu.

 

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: ,

1 Comment

  1. mirona ioana says:

    domnule cazacu de ce nu dati caldura la blocuri cineva din brad mia zis mie dece nu dati caldura la blocurii

Leave a Comment