123 Primarul din Baia de Criş ştie cum să folosească banii europeni

Primarul din Baia de Criş ştie cum să folosească banii europeni

Județ — By on 18/11/2012 14:08

Primarul din Baia de Criș nu finali­zează bine o investiţie din bani europeni, că are în plan implementarea alteia. Astfel, după ce a realizat, din bani europeni, reţeaua de canalizare şi reabili­tarea drumurilor comunale, administraţia locală vrea să demareze construcţia unui complex sportiv în comună.

Conform edilului şef al comunei, fondurile europene nu sunt singurele surse de finanţare pentru investiţiile din Baia de Criş. Din bugetul propriu, edilii locali au reuşit să deruleze mai multe lucrări de investiţii. „Din bugetul propriu, am reuşit să modernizăm câteva porţiuni de drumuri, rămase necuprinse în implementarea proiectului european. Am rezolvat problema încălzirii lăcaşului ortodox din satul-centru de comună, valoarea lucrării a fost de 20.000 de lei. Acum, ne pregătim cum se cuvine de iarnă şi de sărbători”, declară primarul comunei Baia de Criş, Romeo Farcaş.

Un nou monument al eroilor

Aleşii locali din Baia de Criş nu vor să dea uitării eroii zărăndeni şi, pentru acest fapt, la începutul lunii decembrie, vor inaugura un Monument al Eroilor în semn de recunoştinţă pentru aceştia.

„Din respectul pe care îl purtăm eroilor noştri zărăndeni, vom ridica, în cinstea acestora, un monument în Baia de Criş, pe care îl vom inaugura cel mai probabil în data de 2 decembrie. Monumentul are o înălţime de unsprezece metri şi este îmbrăcat în piatră rustică. Se va monta un clopot, de 150 de kilograme, care va bate dimineaţa, la prânz şi seara. Este modul nostru de a păstra vie, în mintea locuitorilor din Baia de Criş, memoria eroilor noştri”, susţine primarul comunei Baia de Criş, Romeo Farcaş.

Punct final pentru proiectul pe măsura 322

Printr-un proiect integrat, finanţat din fondurile Uniunii Europene, în baza măsurii 322, edilii locali din Baia de Criş au reuşit să creeze reţeaua de canalizare în satele Baia de Criş, Râşca, Baldovin şi Rişculiţa, să construiască o staţie de epurare a apelor uzate în Baia de Criş şi să reabiliteze şi să modernize mai mult de cinci kilometri de drumuri comunale din satele Lunca Moţilor şi Cărăstău. Proiectul este finalizat, iar în aceste zile primarul face recepţia finală a lucrărilor.

„În aceste zile facem recepţia finală a lucrărilor desfăşurate în cadrul proiectului integrat finanţat în baza măsurii 322, cu o valoare de peste două milioane de lei. Investiţiile pe care le-am făcut cu aceste fonduri au fost o mare necesitate pentru noi şi un ajutor nesperat de mare. Dacă ar fi trebuit să realizăm întreaga lucrare din fonduri proprii ar fi durat ceva vreme. Acum, lucrăm de zor să racordăm gospodăriile localnicilor din Baia de Criş, Baldovin, Râşca şi Rişculiţa, la reţeaua de canalizare. La staţia de epurare a apelor uzate din Baia de Criş am făcut probele şi este funcţională, iar în curând o vom pune în funcţiune. Locuitorii satelor Lunca Moţilor şi Cărăstău beneficiază deja de uliţe complet moderni­zate şi reabilitate, aşa că oamenii nu se mai plimbă prin «noroi tradiţional», ci pe asfalt ca la oraş”, explică primarul comunei Baia de Criş, Romeo Farcaş.

Edilii vor complex sportiv în comună

Un nou proiect de investiţii din fonduri europene au pregătit aleşii locali din Baia de Criş. Este vorba de construirea unui complex sportiv în centrul de comună, unde copiii şi tinerii din comună să se poată recrea şi să practice un sport preferat. Valoarea proiectului este de 110.000 de euro şi este depus spre finanţare în cadrul Grupului de Acţiune Locală – Ţara Zarandului. „Sperăm să primim finanţarea prin intermediul Grupului de Acţiune Locală – Ţara Zarandului, pentru a construi un complex sportiv în comună, care să aibă un teren de fotbal cu suprafaţă sintetică şi o popicărie. Trebuie să ne gândim şi la tinerii noştri, să aibă şi ei un loc de recreere şi un spaţiu special amenajat, unde să poată practica activităţile sportive atât pe timp de vară, cât şi iarna. Pentru a reuşi să implementăm acest proiect, am avea nevoie de 110.000 de euro şi sperăm să primim aceşti bani”, conchide primarul comunei Baia de Criş, Romeo Farcaş.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment