123 Ioan Poenar a demisionat pentru a deveni politician

Ioan Poenar a demisionat pentru a deveni politician

Politică — By on 22/11/2012 21:03

Un preot din nordul judeţului Hunedoara a demisionat din funcţia de paroh la Luncoiu de Jos şi Podele întrucât nu a primit binecuvântarea episcopului de Hunedoara, PS Gurie, pentru a candida la Camera Deputaţilor, el fiind înscris din partea PRM în cursa pentru un mandat în Colegiul 1 Brad-Valea Mureşului.

“În statutul Bisericii Ortodoxe Române nu există nicio prevedere în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, însă există o hotărâre a Sinodului care permite candidatura pentru un mandat de consilier local sau consilier judeţean dacă preotul primeşte binecuvântarea episcopului. Am făcut aceste demersuri la Episcopia Devei şi Hunedoarei şi pentru candidatura mea la Camera Deputaţilor, dar nu am primit binecuvântarea episcopului. Demisia a fost alegerea mea, pentru că am vrut să fiu corect faţă de Biserică şi oameni”, a declarat părintele Ioan Poenar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu, hotărârea Sinodului vizează candidatura preoţilor pentru toate funcţiile care au legătură cu politica. Potrivit acestuia, în locul preotului Ioan Poenar va fi desemnat un preot pensionar care să oficieze slujbe în parohiile hunedorene Luncoiu de Jos şi Podele. Preotul Ioan Poenar susţine că va participa la slujba religioasă de duminică, la biserica din Luncoiu de Sus, pe care a ridicat-o împreună cu enoriaşii, pentru a le explica oamenilor de ce a fost nevoit să demisioneze.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment