123 LA BRAD, SIMPOZION OMAGIAL | InfoBrad.ro

LA BRAD, SIMPOZION OMAGIAL

Din Oraş — By on 25/11/2012 19:48

“PE CARAREA IMPARATIEI” CU PARINTELE ARSENIE BOCA

Sub patronajul Episcopiei Devei si Hunedoarei, Parohia “ADORMIREA MAICII DOMNULUI” Brad, Protopopiatul Ortodox Brad,Primaria municipiului Brad si Casa de cultura in municipiul Brad s-a organizat un simpozion omagial .”PE CARAREA IMPARATIEI” CU PARINTELE ARSENIE BOCA.

In preambulul simpozionului ,sambata 24 noiembrie 2012,in curtea Colegiului National Avram Iancu din Brad a avut loc o festivitate de dezvelire a unei placi de marmura la gorunului plantat in 1929 cu ocazia absolvirii liceului de catre Arsenie Boca si colegii sai aceasta avand urmatorul text:

“GORUNUL LUI ZIAN – Plantat de catre Parintele Arsenie Boca si colegii sai,la absolvirea liceului-1929 “.

In cadrul acestui moment festiv in prezenta autoritatilor locale a reprezentantilor bisericii si a unui grup de elevi ai colegiului a avut loc o scurta slujba de sfintire a placii iar primarul municipiului Brad a rostit o scurta alocutiune in care a evocat personalitatea lui Arsenie Boca si importanta acordarii respectului cuvenit valorilor de la nivel local si national. < “Nu se poate sa nu se poata” una din zicerile Parintelui Arsenie Boca trebuie sa ne fie un adevarat indemn in momentele de incercare ale vietii! > a mai subliniat Florin Cazacu.

         In continuare in cadrul acestui simpozion la Biserica “ADORMIREA MAICII DOMNULUI” BRAD a avut loc o expozitie de carti donate personal de catre Parintele Arsenie Boca pentru biblioteca Parohiei Brad I si s-a prezentat un film documentar “PARINTELE ARSENIE BOCA SFANTUL ARDEALULUI”. Puteti viziona filmul AICI
Prelegerile ,foarte interesante, s-au desfasurat pe durata a peste 3 ore si au fost sustinute de urmatorii invitati:preot.Dionisie Ignat de la Manastirea Albac,preot lector dr.Stefan Negreanu (Arad),maica Marina Lupoiu (Manastirea Bic judetul Salaj),prof.Romulus Neag,prof Liorean Banciu . Buna organizare a acestui simpozion a fost asigurata de catre preotul paroh Alexandru Letea si parintele protopop Ioan Jorza.

         La inceputul simpozionului precum si la finalul acestuia in biserica au fost interpretate in mod exceptional ,de catre corul “Balea Boar”, minunate colinde romanesti, sub bagheta dirijorului profesor Maria Simion.
Duminica ,25 noiembrie 2012 ,dupa Sfanta Liturghie la Biserica “Adormirea Maicii Domnului ” s-a tinut un parastat pentru Parintele Arsenie Boca, stiut fiind faptul ca Parintele Arsenie Boca s-a mutat la Domnul in data de 28 noiembrie 1989.

 

 

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , , , , ,

1 Comment

  1. Dan says:

    Nu ati facut cumva o greseala? Nu cred ca filmul la care ati pus dvs link pe youtube s/a lansat ci continuarea lui. Eu asa am auzit. Mai interesati/va sa vedeti daca e asa sau nu.

Leave a Comment