123 1 Decembrie, pe cel mai inalt varf din jud. Hunedoara

1 Decembrie, pe cel mai inalt varf din jud. Hunedoara

Județ — By on 02/12/2012 02:09

Mai mulţi jandarmi montani din judeţ au parcurs un traseu extrem de dificil înfruntând lapoviţa şi vântul puternic, pentru a arbora drapelul ţării, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare.

Jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au ridicat drapelul naţional pe cea mai înaltă culme din judeţul Hunedoara, vârful Parângul Mare (2519 m) iar alături de ei a mers şi un salvamontist de la Salvamont Petroşani.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate, iar cu ocazia Zilei Naţionale, ei au fost din nou pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De această dată, au urcat pe vârful Parângul Mare pentru ca, de Ziua Naţională, drapelul tricolor să fluture la înălţime”, spune locotenentul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara. Traseul străbătut de cei trei jandarmi montani şi salvatorul montan a fost îngreunat

de vremea deloc prietenoasă, cu viscol, ceaţă şi o temperatură cu mult sub 0° C. „Astfel, în data de 1 Decembrie, Drapelul Naţional al României, ridicat de trei jandarmii motani şi un salvamontist din Parâng, flutură la cea mai mare înălţime de pe teritoriul ţării”, mai spune Răducu. Vârful Parângul Mare este unul din cele mai înalte vârfuri montane din România.

Sursa: Mesagerulhunedorean

 

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , , , ,

1 Comment

  1. Laza I. FLORIN says:

    BRAVOOO !!!

Leave a Comment