123 Baia de Criș: Taxele și impozitele nu au fost majorate în 2013 | InfoBrad.ro

Baia de Criș: Taxele și impozitele nu au fost majorate în 2013

Județ — By on 11/02/2013 18:25

Taxele și impozitele locale nu au fost mărite în comuna Baia de Criș de șase ani iar în anul curent, situație pare fi aceeași.

„Nu am majorat taxele şi impozitele pentru acest an. Ele nu a fost mărite de şase ani. Aceasta a fost decizia noastră, a administraţiei din Baia de Criş, ca urmare a faptului că hotărârea guvernamentală de indexare cu 16,05 procente a lăsat la mâna fiecărei primării, decizia de aplicare sau neaplicare a ei. Colectarea pe anul trecut s-a făcut în jur de 84 la sută. Deşi noi intrăm sub incidenţa legii moţilor, beneficiind de scutirea cu 50 la sută din grila de impozitare, nu toată lumea îşi achită taxele. În general, cei care s-au eschivat anii trecuţi, s-au eschivat şi în 2012.

Au fost trimise hârtii de înştiinţare. Unii au credite la bănci, nu mai au venituri, persoanele juridice invocă falimentul, şi uite aşa. Pe cei cu care am avut probleme majore, i-am acţionat în instanţă. Impozitele locale aduc undeva la trei milioane de lei la buget. La fondul de rulment, mai avem în04-Romeo-Farcas-primar-baia-de-cris-66 jur la 4 milioane de lei. De asemenea, alocările de la Consiliul Judeţean ne vor ajuta şi ele, aşa că rămâne să vedem cum ne vom gospodări în 2013”, a precizat Romeo Farcaş, primarul comunei Baia de Criş.

Fondurile europene au fost bine absorbite în Baia de Criș, acestea fiind una dintre principalele surse de finanțare pentru investiţii. „Avem în curs de finalizare proiectul ce vizează canalizarea. Ne costă ceva dobânzile la linia de credit luată pentru finanţarea lui, în sensul că a trebuit să ne împrumutăm de la bancă, până vom primi banii cuveniţi pentru acest program investiţional. Este aproape terminat şi înseamnă canalizare şi staţii de epurare pentru patru sate, şi anume, Baia de Criş, Rişca, Baldovin şi Rişculiţa, plus asfaltări în Lunca şi Cărăstău. Prin GAL-ul de care aparţinem, am depus un proiect în valoare de 100.000 de euro, pentru modernizarea parcului de la Izvor”a declarat edilul Fărcaș.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment