123 Ribița: Taxele locale au fost indexate cu 16% | InfoBrad.ro

Ribița: Taxele locale au fost indexate cu 16%

Politică — By on 17/02/2013 16:40

primar ribitaPrimarul comunei Ribiția a anunțat că taxele locale au fost indexate cu 16%. Chiar și așa,  Ioan Faur este nemulțumit de buget mic al localității și consideră că un investitor străin ori proiectele europene sunt singurele soluții de salvare.

Amintim că reducerea grilei de impozitare la jumătate din Munții Apuseni, constituie un avantaj pentru populaţie însă, pentru bugetul local aceasta înseamnă pierderea unor sume importante.

„La Ribiţa, taxele locale au fost indexate cu cele 16,05 procente prevăzute de hotărârea guvernamentală. Impozitele nu au mai fost majorate de cinci ani. Oricum, această majorare nu se poate spune că este una semnificativă, deoarece beneficiem de reducerea la jumătate a grilei de impozitare, făcând parte din Ţara Moţilor, pentru care există o lege de susţinere. Dacă lumea plăteşte taxele până în 31 martie, există o reducere suplimentară de 10 procente. Oamenii vin după ajutoarele de încălzire şi mai plătesc. Totalul generat de impozitele provenite de la persoanele fizice şi juridice ajunge la 60.000 de lei. Cei de la fabrica de volane ne aduc la buget 250.000 de lei. Însă acum, au venit cu rugămintea să le reducem dările pentru 2013, pentru a-i ajuta în procesul de redresare. Avem în vedere o reducere de 10-15 la sută, dar să vedem ce hotărăsc membrii consiliului local”, a spus primarul Ioan Faur.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment