123 Interviu, Speozarand Brad – Răzvan Guguț

Interviu, Speozarand Brad – Răzvan Guguț

Din Oraş — By on 05/03/2013 17:06

541266_10151114539008393_821899923_nAsociația montană Speozarand Brad este asociația reprezentativă din Țara Zarandului și Țara Moților acesta desfășurând următoarele activități montane: speologie, protejarea, explorarea și studiul zonelor carstice, alpinism și drumeții.

Asociația are o tradiție de peste 35 de ani, mai multe generații de speologi aducându-și aportul la descoperirea și protejarea a zonelor de interes științific, la dezvoltarea turismului montan.

Cine sunt membrii asociației ?

Traian „Bebe” Bosdoc (membru de onoare), Razvan Guguț (președintele), Andrei Giurgiu (administrator), Alexandru Lupea (secretar), Mihai Vlad, Florin Ancheș, Alexandru Roman, Mihai Telentin, Horia Nasra, Adrian Oniță și Iuliu Nicolaie.

Dl. Răzvan Guguț a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări despre activitatea asociației.

–          Dle. Guguț, ce înseamnă Speozarand Brad pentru comunitatea dvs. ?

Un mod de viață, de cunoaștere, de destindere, de petrecere a timpului liber în natură în primul rând. Ne proprunem să oferim generației tinere o alternativă la viața internautică de zi cu zi prin practicarea unui sport omologat academic.

–          Cu ce performanțe vă puteți lăuda ?

Nu acordarea de nume unor peșteri reprezintă interesul nostru imediat. Sigur ne putem trece în palmares explorarea și studierea a celor mai multe peșteri din zonă. Peste 230 de peșteri au fost descoperite de membrii asociației nostru în decursul vremii.

Membrii asociației au întreprins mai multe expediții de explorare în toată țara cât și în străinătate. Mai putem adăuga reușitele alpinistului Mihai Vlad care a atins mai multe vârfuri din Europa (Mont Blanc) și Asia (Ararat și Mramornaya Stena – premieră națională).

–          Sunteți conectați la evenimentele speologice din țară ?

Suntem într-o permanentă legătură cu Federația Română de Speologie și avem o colaborare bună cu mai multe asociații din țară privind buna funcționare a federației și tot ce înseamnă fenomenul speologiei.

–             Calendarul dvs. de evenimente cuprinde pe 2013… ?

  • Expoziția de fotografie subterană cât și de suprafață.
  • Tabăra asociației care se va desfășura în perioada sărbătorilor pascale.
  • Mai multe tabere de fotografie subterană.
  • Realizarea unui album foto cu imagini de peșteră din Munții Metaliferi.
  • Participarea la evenimentele organizate de FRS și alte asociații afiliate.
  • Tabăra de vară care se va desfășura într-o altă zonă carstică.
  • Amenajarea unui nou sediu administrativ în Brad.
  • Atragerea tinerilor către activitățile sportive pe care le desfășurăm.

Președintele asociației a mai precizat că sunt bine primite orice suport tehnic și financiar pentru organizarea concursului național Cupa Proteus și Trofeul Zarand, acestea având o istorie de peste două decenii.

Pentru mai multe informații despre activitatea noastră ne puteți vizita blogul http://endospeozarand.blogspot.ro/ sau scrie pe adresa gugut_razvan@yahoo.ro, alexlupea@yahoo.com, giurgiu_abiseea@yahoo.com.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment