123 Seară duhovnicească la Brad, județul Hunedoara | InfoBrad.ro

Seară duhovnicească la Brad, județul Hunedoara

Din Oraş — By on 08/04/2013 18:18

5646_p17nkueij51ek417et1lvk1itf1m8aCu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, duminică, 7 aprilie 2013,  la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, județul Hunedoara, a avut loc o seară duhovnicească invitat fiind Pr. Lect. Dr. Vasile Vlad, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a precizat Pr. Alexandru Letea.

După ce s-a săvârşit slujba Vecerniei şi a Pavecerniţei mici, Părintele Vasile Vlad a prezentat tema acestei seri duhovniceşti şi anume: „Experienţa rugăciunii în viaţa personală a creştinului”. În cadrul prelegerii, Părintele profesor a subliniat faptul că rugăciunea trebuie să se înscrie între valorile vitale ale vieţii noastre,că aceasta nu trebuie să fie un adaos formal la viaţa noastră cotidiană, ci ca o permanentă necesitate lăuntrică de comunicare şi comuniune cu Dumnezeu.

S-a mai accentuat apoi faptul că rugăciunea nu se poate transforma dintr-o simplă verbalitate în stare harică  fără o pregătire temeinică, de mare importanţă fiind mediul exterior  pe care ni-l creăm pentru rugăciune, având în vedere structura psiho-somatică a omului.

Părintele Vasile Vlad a scos în evidenţă şi faptul că în timpul rugăciunii se manifestă trei realităţi: cea a lui Dumnezeu,care este chemat în rugăciune,cea a omului care se roagă,şi cea a diavolului care luptă să-l îndepărteze pe om de rugăciune fie prin a-l determina pe om să nu se mai roage,fie prin gândurile pe care le aduce omului în timpul rugăciunii.

După prelegere, părintele profesor a răspuns întrebărilor venite din partea credincioşilor  lămurindu-se în general  aspecte practice ale vieţii de rugăciune.

Din mărturia celor prezenţi se poate spune că această seară duhovnicească  a fost o adevărată sărbătoare pentru Parohia Brad I, orele petrecute împreună fiind, după expresia Părintelui Vasile, ,,un timp investit  în Dumnezeu”.

Următoarea seară duhovnicească în Parohia Brad I va avea loc duminică, 14 aprilie, de la ora 17.00, invitat fiind Părintele Arhimandrit Andrei Coroian, care va vorbi despre „Postul-scară către Cer”, cel de-al treilea invitat al serilor duhovniceşti de la Brad fiind Pr. Lect. Univ. Dr. Dan Mihail de la Alba-Iulia.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment