123 ȘOC în Consiliul Local Brad: Voicu Ienci părăsește PDL și CL! | InfoBrad.ro

ȘOC în Consiliul Local Brad: Voicu Ienci părăsește PDL și CL!

Politică — By on 25/04/2013 13:53

voicu ienciLiderul opoziției brădene părăsește corabia PDL Brad fiind dezamăgit de o parte a conducerii județene a PDL Hunedoara și promite că-și va continua activitatea politică sub o altă formă.

„Jocul politic are o limita -principiile si valorile personale, pentru cei care se respecta pe ei insisi si pe semenii lor. VA ANUNT DEMISIA MEA DIN PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL si va redau in continuare textul acesteia” arată Voici Ienci pe contul personal de facebook.

Vă redăm integral conținutul scrisorii de ADIO emisă de curajosul fost consilier, democrat-liberal în această dimineață:

 Dragi colegi,

Ma adresez voua, dupa ani in care ne-am cunoscut si am muncit impreuna, pentru binele acestui partid, pentru afirmarea unor valori si realizarea unor scopuri, pe care le-am considerat nobile, in care am crezut si inca mai cred. Marea majoritate a organizatiei ma cunoaste si fiecare ma apreciaza cu propria unitate de masura, la fel cum si eu, la randul meu, am avut ocazia sa va cunosc si sa va apreciez pe fiecare in parte.

Ce ma legitimeaza sa ma adresez voua si intregii organizatii?

 • munca sustinuta, participarea la fiecare actiune in campania pentru alegerile prezidentiale din 2009;
 • actiunea hotarata si curajul de a ma prezenta in fata dumneavoastra, in noiembrie 2010, incercand sa va ofer o alta cale de urmat pentru organizatie;
 • munca sustinuta si sustinerea financiara acordata organizatiei in alegerile locale din iunie 2012;
 • aceeasi munca depusa in campania referendumului de suspendare a presedintelui Basescu, din vara anului 2012;
 • opozitia curajoasa, dusa de unul singur, fara un ajutor din partea conducerii organizatiei, impotriva primarului PSD Florin Cazacu, atat din pozitia de simplu membru al partidului, cat si din cea de consilier local in Consiliul Local al Municipiului Brad.

Au fost momente frumoase, de lupta, ambitie si daruire, cu satisfactii dar si un gust amar, ce nu se poate uita, o lectie a vietii privind tradarea, calitatea umana indoielnica precum si lipsa de recunoastere.
In alegerile parlamentare din iarna anului 2012 am preferat sa ma odihnesc, din mai multe motive:

 • m-am saturat de excese de personalitate al unor dictatori fara talent si carisma, prezenti in fruntea organizatiei locale si judetene de-a lungul acestor ani;
 • m-am saturat de o organizatie in care pumnul in gura e ridicat la rang de principiu democratic;
 • m-am saturat de o organizatie in care Statutul si Regulamentul de Organizare in Teritoriu sunt simple cuvinte pe hartie, in care Colegiul de Coordonare Local nu a mai fost convocat de ani de zile, de o organizatie condusa mai bine de sase luni de catre un presedinte care, conform Statutului, nici nu putea sa faca parte din ea
 • m-am saturat sa vad cum la alegerile parlamentare din decembrie 2012, in Colegiul de deputati nr. 1 Brad –Valea Muresului, a fost promovata o figura de candidat stearsa, de natura sa faca figuratie, cu scopul neindoielnic de a usura misiunea adversarilor din USL;
 • m-am saturat de o organizatie in care numai unii “au dreptate” iar ceilalti sunt fortati sa isi strige “nedreptatea” oriunde, numai in BPL nu. Domnule Mihaiu Liviu Gorcea, intr-un partid democratic nu exista soldati, exista doar voluntari, oameni cu idei si personalitate proprie, care trebuiesc convinsi, nu dirijati, a caror munca trebuie respectata, nu privita ca o corvoada obligatorie;
 • de asemenea, domnule Gorcea, m-am saturat sa activez intr-o organizatie condusa pana mai ieri de un revolutionar cu acte, un revolutionar aparut la mult timp dupa Decembrie ’89, un revolutionar cu interese fundamental opuse masurilor de anulare a privilegiilor, luate de guvernul Boc;

M-am saturat de o organizatie in care un tanar nu poate creste, in care conducatorii pun piedici oricarui om cu calitati de afirmare, din frica viscerala de a nu-si pierde un scaun, ce nu inteleg ca il ocupa vremelnic. Domnule Gligor, eu niciodata nu mi-am dorit locul dumneavoastra, dar v-a fost teama ingrozitor de tare ca ma voi lupta cu ambitie si daruire din postura de candidat la Primaria Municipiului Brad. Ati avut grija sa nu ajung intr-o asemenea pozitie, preferand sa bagati in fata o varianta incropita, de ultim moment, lipsita de interes si ambitie, care s-a comportat in campanie ca un om constrans si manat de la spate. Pacat, Ionel Adam este un om de demnitate si caracter dar totodata un om pentru care politica nu e o ambitie a vietii, un om care trebuia lasat in pace, in postura de consilier local PNL, din care l-ati adus. Va inteleg si motivatia –un rezultat bun al meu v-ar fi plasat in criza de legitimitate in intreaga organizatie judeteana. Esecurile domneavoastra personale in lupta cu Florin Cazacu ar fi fost puse in contrapondere cu rezultatul unui luptator venit de nicaieri. Atata timp cat decizia va apartine in aceasta organizatie judeteana, nici un candidat PDL nu are voie sa castige la Brad, acolo unde dumneavoastra ati pierdut de doua ori.

Aceeasi varianta, de odihna, ati ales-o si voi, multi dintre colegii a caror implicare a fost minima in campanria parlamentarelor din 2012. A fost o atitudine legitima, intr-o echipa care nu mai functiona de multa vreme, intr-un organism anchilozat, mort mai apoi. Nu voi cei multi sunteti vinovati pentru acest lucru, ci cei care au facut totul de capul lor, cei care nu v-au cerut niciodata parerea, cei care nu s-au intors spre voi decat pentru a va pune la munca.

Rezultatele s-au vazut: dezastrul in alegeri, urmarea unor ani de conducere ineficienta, impotriva propriilor colegi de partid, a lipsei de democratie si transparenta a deciziilor si mai apoi, lipsa unui gest de minima normalitate –demisia, domnule Gligor, din functia de presedinte al organizatiei judetene. A fost un moment in care v-ati definit adevaratul nivel politic si mostenirea pentru posteritate. Cariera dumneavoastra politica este aceea a unui om disperat sa ramana la putere –o putere iluzorie si fara scop definit.

Metehnele de la judet sunt metehnele celor de la centru, pe principiul romanesc ca pestele de la cap se impute.

Intr-un moment in care PDL avea nevoie de o reforma adevarata pentru supravietuirea politica, la conventia din martie 2013, am avut de ales intre doua rele deopotriva de mari –amintirea trecutului fesenist si sfidarea cu tocuri si poseta in vreme de criza. Reformistii adevarati ai partidului au primit doua sute de voturi din peste patru mii exprimate. Soarta a facut ca eu sa nu ajung la Bucuresti in acele zile. Ma bucur ca nu am participat la un asemenea moment rusinos si mai sper ca nu sunt trecut “prezent” pe listele conventiei.
Las la o parte epopeea contestatiilor si gesturile de atac penibile ale presedintelui deja ales, ma rezum sa remarc gustul cel mai amar al acestei conventii –din peste 4000 de oameni, doar 200 au inteles ca reforma PDL inseamna intransigenta morala in politica, apelul la principii si reafirmarea valorilor, iar nu vopsirea unui gard, inaltarea lui, pentru a ne ascunde mizeria din propria ograda.

Unde e responsabilitatea actiunii politice, dreptatea si adevarul faptelor, stimularea libertatii in gandire si atitudine ca unic motor al demersului unui partid democratic? Unde e curatenia morala pe care ar fi trebuit sa se intemeieze argumentul electoral din decembrie 2012? Desi se pretinde exponent al dreptei romanesti, modul de functionare al PDL de azi, ca organism si instrument al democratiei, este contrar principiilor pe care le reclama. Avem de a face cu un mecanism de perpetuare a puterii medieval, in care anumite personaje isi aroga drepturi feudale, asupra unor organizatii care ar trebui sa fie ale oamenilor liberi. Refuz politica facuta in acest fel si imi afirm crezul de capatai: SUNT UN OM LIBER, PENTRU CARE VALORILE ASIMILATE IN FAMILIE SI IN SCOALA SUNT MAI IMPORTANTE DECAT ORICE AVANTAJ AL VIETII DE PARTID. SUNT LIBER SI ASA VOI RAMANE PANA IN CEASUL ULTIM.

Toate aceste motive ma fac sa nu mai pot ramane in organizatie. Va anunt demisia mea din Partidul Democrat Liberal si din postul de consilier local obtinut pe lista Uniunii Social Populare.

Va salut cu drag pe cei multi si tacuti, pe cei obiditi si muncitori, pe cei a caror parere nu a contat desi ar fi trebuit sa conteze. Va anunt ca lupta mea politica nu s-a incheiat si ca e foarte aproape momentul sa luptam din nou, impreuna. De data aceasta va fi altcumva si vom fi invingatori cu totii.

Am fost, sunt si raman in continuare prietenul vostru.
Cu drag,
Voicu

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

1 Comment

 1. lucica says:

  treci la PPDD!
  SUNT MAI INTREGI LA CAP DECIT FSN2

Leave a Comment