123 Voicu Ienci a demisionat din CL Brad | InfoBrad.ro

Voicu Ienci a demisionat din CL Brad

Politică — By on 01/05/2013 16:05

198397_196619443694314_882253_nMarți, 30 aprilie, Victor Ienci a demisionat din Consiliul Local Brad rostind un ultim mesaj în cadrul ședinței de CL apoi, uploadându-l pe grupul de facebook Brad spre citire.

Vă redăm integral discursul de adio al fostului consilier local:

Stimati colegi,
Sunt ultimul venit si intaiul plecat din Consiliul Local al Municipiului Brad. Aceleasi motive pentru care am inteles sa vin ma determina sa ma retrag in momentul de fata. Cred ca politica se realizeaza cu principii si orice cariera in domeniu nu poate face abstractie de ele, indiferent de repersursiunile respectarii lor. Atata timp cat aceste principii au fost incalcate in propriul partid, consider ca e de datoria mea sa le sustin in continuare, prin gesturi firesti, de demnitate si onestitate, precum cele ce le-am facut in zilele trecute.
Mi-am pus zilele acestea o problema de responsabilitate. Este oare corect gestul meu in fata electoratului care m-a ales? Nu aveam datoria, fata de oamenii pe care ii reprezint, sa raman sa lupt in interiorul partidului si a consiliului local, trecand peste principii si valori personale, de dragul realizarii unor obiective pe care le-am promis si al caror mandat mi-a fost incredintat? Consider ca indeplinesc un obiectiv esential prin gestul meu in premiera, in democratia ultimilor ani din Municipiul Brad.
Demisia mea e un gest de protest adresat clasei politice in integrum, adresat unui mod de a face politica, care a determinat mai bine de jumatate din romani sa nu mai participe la jocul democratic al alegerii puterii. Prin demisia mea reafirm valorile fundamentale care mi-au ghidat devenirea mea ca om –corectitudine, demnitate, cinste si onoare, dreptate si adevar.
Electoratul m-a investit sa le apar. Demisia e arma si razboiul meu fata de toti cei care, in anul 2013, nu le respecta.
Am regasit aceste valori la multi dintre colegii aici prezenti. Experienta in Consiliul Local Brad nu o voi uita si o voi reedita cu prima ocazie. A fost un loc unde am invatat, am intemeiat prietenii, am cunoscut oameni si am deslusit probleme. Plec mai bogat sufleteste decat am venit si le multumesc multor colegi consilieri pentru acest lucru, indiferent de culoarea lor politica.
Plec insa si cu regrete, vis-a-vis de faptul ca valorile cultivate individual nu se respecta intocmai la nivelul demersului si deciziei administrative, nu se reflecta intotdeauna in activitatea si hotararile puterii locale deliberative. Imi permit sa va transmit niste recomandari. Nu le luati ca reprosuri ci ca incurajari din partea mea, pentru a indrepta lucrurile inspre mai bine:

  • stabiliti valorile comunitatii, pe care urmeaza sa le promovati. Alegeti intre munca si nemunca. Luati in considerare faptul ca banii contribuabililor, pe care ii administrati, sunt munciti si trebuie cheltuiti cu chibzuinta si pentru munca. Alegeti echitatea in detrimentul oricarei discriminari pozitive.
  • creati viziunea promovarii valorilor alese. Obisnuiti-va sa stabiliti obiective realiste, chiar daca sunt de mici dimensiuni sau pe termen lung. Nu uitati de ele si insistati pentru indeplinirea lor, an de an, de la un exercitiu bugetar la altul.
  • nu amestecati interesul politic cu obiectivele administratiei. Fiecare banut trebuie sa incurajeze munca si dezvoltarea comunitara, nu votul si calculul electoral.
  • fiti atenti la modul in care guvernarea locala poate transforma mentalitatile membrilor comunitatii. Imi doresc un municipiu Brad cu oameni harnici si implicati, cu oameni capabili sa-si asume initiativele si propriul destin.
  • aveti grija de tinerii acestui oras, in primul rand. Comunitatea bradeana se perpetueaza prin ei. Mentalitatea lor de acum va fi mentalitatea si viziunea dezvoltarii orasului de peste douazeci de ani. Modul in care reusiti sa ii pastrati lang voi acum, va da masura vigorii viitoare a acestei comunitati, a dezvoltarii ei ulterioare. Fiecare actiune a voastra din prezent e mostenirea pentru o noua generatie. Construiti durabil edificii, idei si oameni.
  • nu va fie teama de dezbaterea problemelor, chiar daca uneori tonul poate deveni ridicat, luati in considerare toate pozitiile, indiferent daca sunt majoritare sau minoritare. In lipsa dezbaterilor, un consiliul local isi pierde substanta si rostul. Amintiti-va permanent ca cel care are o opinie contrara nu este dusman, nici macar adversar, ci imi poate imbogati propriul punct de vedere.

Inca odata va multumesc, dragi colegi, pentru sprijinul si prietenia voastra. Faptul ca mi-am dat demisia nu reprezinta o renuntare. Voi fi, in continuare, implicat activ in viata comunitatii, voi sprijini orice initiativa conforma principiilor mele, ma voi implica si voi propune solutii, uzitand de parghiile pe care legea le ofera si de care multi cetateni au uitat.

Va asigur de toata stima si colaborarea mea pentru infaptuirea binelui in acest oras.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , ,

1 Comment

  1. brad says:

    Daca demisia a fost arma si razboiul tau,… ai gresit. Pacat, erai un tinar care putea face multe pentru bradeni si nu numai pentru ei, chiar mai mult.

Leave a Comment