123 Florin Cazacu: „Întreruperea furnizării apei este inoportună!” | InfoBrad.ro

Florin Cazacu: „Întreruperea furnizării apei este inoportună!”

Din Oraş — By on 17/05/2013 16:02

florin-cazacuÎntr-un comunicat emis presei, primăria municipiului Brad îşi arată nemulţumirea faţă de măsura luată de oficialii S.C. Apa Prod S.A., de a întrerupe furnizarea apei potabile începând de ieri la 31 de blocuri (aproximativ 960 de apartamente) din municipiul Brad.

Oficialii primăriei Brad  susţin că acest lucru s-a făcut în mod abuziv: „Întreruperea furnizării acestui serviciu pe motivul de neplată a contravalorii acestuia de către unii beneficiari nu dă dreptul de sistare a furnizării apei potabile către ceilalţi cetăţeni, care şi-au achitat obligaţiile contractuale către asociaţiile de proprietari şi implicit faţă de S.C. Apa Prod S.A. În consecinţă, în virtutea Legii 215/ 2001 a Administraţiei publice locale, considerăm că întreaga responsabilitate legată de neasigurarea acestui serviciu către cetăţeni şi riscurile aferente la care este supusă populaţia municipiului, revine în totalitate operatorului de apă şi partenerilor săi contractuali”, se arată în comunicatul Primăriei Brad.

„Este o măsură inoportună, mai ales că întreruperea furnizării apei afectează în mare măsură oamenii care au plătit acest serviciu. Au mai fost cazuri de asemenea întreruperi, dar care nu au afectat un număr atât de mare de beneficiari. Este un fel de «pedeapsă colectivă» pe care o aplică cei care conduc acest sistem şi care ar fi trebuit, de fapt, să găsească alt gen de soluţii, fără să ajungem în asemenea situaţii. Cred că trebuie reeşalonate datoriile, şi, în paralel, iniţiate acţiuni de branşare individuală a beneficiarilor. Este inuman să întrerupi apa potabilă. Cetăţeanul bun platnic al acestui serviciu nu se aşteaptă la o asemenea măsură şi, pe bună dreptate, o consideră abuzivă. Este inadmisibilă o asemenea măsură şi pentru mine e de neacceptat să se oprească apa la un sfert din populaţia oraşului. Problema este între operator, beneficiar şi asociaţiile de proprietari, toţi aceştia trebuind să găsească urgent soluţia”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment