123 Dupăpiatră: Întâlnirea moţilor cu istoria!

Dupăpiatră: Întâlnirea moţilor cu istoria!

Județ — By on 03/07/2013 18:53

Intalnirea-Motilor-cu-Istoria-BUCES2-387x300Prima duminică din luna iuliu marchează un eveniment extrem de important pentru locuitorii Ţării Moților: festivalul „Întâlnirea moţilor cu istoria”.

Evenimentul a ajuns la cea de-a 41-a ediţie şi e dedicată moţilor care au luptat alături de „Craiul Munţilor” în timpul Revoluţiei Române din Transilvania.

Duminică, de la ora 10.00, se va prezenta onorul, se vor depune coroane la monumentul istoric “Crucea Iancului” şi va fi oficiat un parastas iar de la ora 11.00 va avea loc evocarea istorică “Contribuţia moţilor la apărarea gliei strămoşeşti”.

Mititei, bere, tarabe cu mărfuri fel de fel, de la îmbrăcăminte până la piese de mobilier, dulciuri sau obiecte din lemn, toate vor anima atmosfera celei de a 41-a ediţi a festivalului, punctul culminant al ediției fiind de departe, „confruntarea” armată dintre vânătorii de munte de la Brad şi câţiva inamici, cu toate ingredientele necesare unei bătălii, de la TAB-uri până la împuşcături şi prizonieri, exerciţiul militar ţinând audienţa.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment