123 Ansamblul artistic „Fiii Zarandului”, marca cooperării Luncoiu de Jos – Crişcior!

Ansamblul artistic „Fiii Zarandului”, marca cooperării Luncoiu de Jos – Crişcior!

Județ — By on 09/09/2013 07:07

grup folcloric ZarandColaborarea dintre comunele Ţării Moţilor nu se oprește doar la partea economică, a fondurilor europene – Grupul de Acţiune Locală (GAL) Ţara Zarandului, care are în componenţă 13 comune din zonă.

Primarul comunei Luncoiu de Jos, dl. Călin Dorin Dud anunță că alături de Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crişcior au înființat ansamblul artistic „Fiii Zarandului” pentru a salva ambele entităţi folclorice existente în cele două localități și pentru a le da o anvergură națională și internațională.

„Am avut mai multe discuţii cu colegul şi prietenul meu Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crişcior, şi cred că am luat o decizie bună pentru ambele localităţi. Astfel, am decis săformăm, în comun, un ansamblu artistic ce se va numi „Fiii Zarandului”. Este bine ştiut că în Luncoiu de Jos există grupul de dansuri „Stejărelul” şi în Crişcior există formaţie şi instrumente. Astfel, salvăm ambele entităţi şi le oferim perspective mai bune pentru viitor, chiar dacă s-a renunţat, pentru acest an, la participarea la unele festivaluri. Oricum, în noua formulă vom participa, cu siguranţă, măcar la un festival internaţional”, a declarat primarul comunei din Luncoiu de Jos.

autor: Corina Mateuț

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment