123 În 15 septembrie, cu toții la Țebea! Program eveniment! | InfoBrad.ro

În 15 septembrie, cu toții la Țebea! Program eveniment!

Județ — By on 10/09/2013 12:33

TebeaLa 141 de ani de la stingerea „Crăișorului muntilor”, Avram Iancu, mii de moți sunt asteptati la manifestãrile ce vor fi organizate în data de 15 septembrie, la Țebea.

Manifestările vor debuta în „Panteonul Motilor” de la Tebea, lângã Gorunul lui Horea, cu o ceremonie de depunere de coroane de flori.

Ceremonialul public se va desfășura după următorul program:
Ora 10.00 – Ceremonia depunerii de coroane la monumentele eroilor
Ora 11.00 – Slujba religioasă de pomenire
Ora 11.30 – Evocare istorică, mesajele autorităților.

Manifestarile vor continua cu un spectacol folcloric susținut de formații și interpreți de muzică populară.

 „Această sărbatoare este una dintre cele mai importante sărbatori ale moților, când aducem prinos de evlavie și recunoștinta Crăișorului Munților și tuturor celor care au contribuit, cu jertfa vieții lor, la realizarea idealului nostru național. Pe aceasta cale, fac un apel către toți participanții la acest moment festiv să respecte caracterul comemorativ al manifestării” a declarat Prefectul judetului Hunedoara, Attila Dezsi.

Anul acesta se va mai organiza și un marş dedicat memoriei lui Avram Iancu, acesta începând astăzi, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la moartea Crăişorului Munţilor.

Ceremonia de începere a Marşului „Avram Iancu“ a avut loc luni, ora 8:00, la Casa Memorială a eroului naţional, unde au fost trase clopotele şi  a fost oficiată o slujbă de pomenire. Punctele de oprire ale marşului omagial vor fi la Cîmpeni, Abrud, Mihăileni, Crişcior şi Brad.

„E un marş iniţiat de domnul Laurian Stănchescu, la care şi Consiliul Judeţean este partener. Marţul începe astăzi (luni – n.r.) de la Vidra de sus din judeţul Alba, de miercuri întră în judeţul Hunedoara urmând ca sâmbătă să fie o slujbă religioasă la Brad la ora 11:00 după care marşul continuă seara la Ţebea. După care, pe timpul nopţii participanţii la marş fac de veghe la mormântul lui Avram Iancu iar duminică este sărbătoarea naţională dedicată lui”,  a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment