123 Sumatra: Peste 15.000 de persoane au fost evacuate în urma unei erupții! | InfoBrad.ro

Sumatra: Peste 15.000 de persoane au fost evacuate în urma unei erupții!

Extern — By on 20/09/2013 06:23

60394784Mai mult de 15.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească domiciliul, în urma erupției celui mai înalt vulcan din insula Sumatra, Sinabung, care a aruncat pietre și lavă fierbinte, punând în pericol localitățile din vecinătate, transmite canalul de televiziune Fox News, citând AFP și media locale.

‘În acest moment, 15.281 de persoane au fost evacuate în 16 adăposturi temporare în districtul Karo (provincia Sumatra de Nord)’, a indicat joi un purtător de cuvânt al autorităților locale, Robert Peranginangin.

Autoritățile indoneziene au avertizat companiile aeriene ce zboară în această regiune în legătură cu pericolul care persistă după trezirea la 15 septembrie a vulcanului Sinabung (cu o înâlțime de 2,46 km), după o pauză de trei ani, care a aruncat o coloană de fum la o altitudine de 3 km, forțând locuitorii din împrejurimi să plece din calea pericolului.

În timpul erupției anterioare în septembrie 2010—prima în mai mult de patru secole—a ‘muntelui de foc’, situat în apropierea orașului Medan, capitala provinciei Sumatra de Nord, au murit două persoane, iar peste 12.000 de oameni au fost evacuați. De data aceasta nu există informații cu privire la eventuale victime.

Indonezia face parte din așa-numitul ‘cerc de foc’ al Pacificului—cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra concentrând 62% din vulcanii activi existenți în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment