123 NR Brad (comunicat de presă): „Străzi asfaltate, doar un vis” | InfoBrad.ro

NR Brad (comunicat de presă): „Străzi asfaltate, doar un vis”

Județ — By on 02/10/2013 17:31

DSCN9001Partidul Noua Republică, filiala Brad, dezaprobă ferm modul în care Primăria şi Consiliul Brad au înţeles să pună în aplicare Planul de Dezvoltare 2007-2013. Acesta este o simplă înşiruire de poveşti frumoase pentru cetăţenii din zonă. Cele mai multe puncte din acest plan nu au fost atinse şi nici nu se prevede demararea de acţiuni pentru a le îndeplini.

Unul dintre aceste puncte este reprezentat de „modernizarea / reabilitarea drumurilor de legătură între Brad şi satele aparţinătoare”. Două dintre aceste sate sunt Mesteacăn şi Ţărăţel. O scurtă vizită în aceste mici aşezări dezvăluie realitatea cruntă, care nu are nicio legătură cu planurile şi strategiile Primăriei şi ale Consiliului Local Brad. Drumurile de acolo încă aşteaptă un strat de asfalt, care i-ar scuti pe mulţi şoferi de calvarul de zi cu zi.

La Mesteacăn, singura „modernizare” a drumului a fost aruncarea de bolovani „tocaţi” mare, care mai mult strică pneurile maşinilor care îndrăznesc să-l folosească. Mai mult, pe drumul „modernizat” nu au loc să treacă două autovehicule unul lângă altul. Situaţia este aceeaşi şi în Ţărăţel. În unele locuri, dalele vechi de când lumea au dispărut şi au lăsat loc pâmântului. În altele, nici vorbă de vreun centimetru de asfalt. Întrebarea este: pe ce s-au cheltuit 100.000 de euro, aşa cum scrie în Planul de Dezvoltare 2007-2013?

La fel de rău stau şi câteva drumuri din municipiul Brad. Strada Amurgului, drumurile de pe Dealul Tăului şi de la Târgul de Vite arată precum uliţele unor sate uitate de lume.

Soluţia? Demararea de programe şi proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru a moderniza cu adevărat aceste drumuri folosite de mii de oameni. Exemple pozitive se găsesc destule în întreaga ţară. Trebuie doar voinţă şi respect pentru oameni.

Voicu IENCI

Preşedintele Filialei Brad a

Partidului Noua Republică

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment