123 MWR: „Autoritatile de mediu trateaza cu delasare cazul Certej” | InfoBrad.ro

MWR: „Autoritatile de mediu trateaza cu delasare cazul Certej”

Județ — By on 08/10/2013 14:25

minerit certejIn iulie 2012, Agentia Regionala de Protectia Mediului a eliberat acordul de mediu pentru proiectul de minerit cu cianuri de la Certej, Hunedoara, se arata intr-un comunicat al retelei  Mining Watch România (MWR), care “reunește eforturile societatii civile si a comunitatilor locale de monitorizare, planificare si interventie privind activitatile miniere in Romania”.

Prin detaliile sale – impactul devastator asupra mediului, vicii de legalitate, reteaua de actionari, respectiv companiile detinatoare, proiectul de exploatare de la Certej se aseamana celui propus la Rosia Montana, atragand de-a lungul timpului critici serioase din partea organizatiilor de protectia mediului din Romania”, se arata in comunicat.

Ministerul Mediului s-a sesizat abia la doua luni dupa emiterea acestui acord de mediu, la solicitarile societatii civile. La scurt timp dupa aceea, ministrul mediului Rovana Plumb declara ca “acordul de mediu pentru Certej a fost emis fara a se respecta procedurile legale, potrivit aceluiasi comunicat.

Ca urmare a pledoariei ministrului mediului Rovana Plumb pentru mineritul cu cianuri la Rosia Montana, participarea la acest proces a ministerului pare o simpla mimare a interesului. E ca si cum Ministerul Mediului i-ar pune pe cei de la Deva Gold sa deverseze direct 26.448 tone de cianura de sodiu in raul Mures si apoi sa se serveasca cu profitul estimat din conturile bancii nationale (…) “, a declarat Tudor Bradatan, membru Mining Watch Romania.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment