123 Oameni care au marcat evolutia comunitatii bradene | InfoBrad.ro

Oameni care au marcat evolutia comunitatii bradene

Din Oraş — By on 14/02/2014 23:49

Comemorare peste ani, dr.ing. Aurel Lapusca, fost director a I.M Barza

4Casa de cultura a municipiului Brad a gazduit astazi 14.02.2014 incepand cu ora 11:00 un eveniment organizat de catre Fundatia Auraria Barza Brad de comemorare a personalitati celui ce a fost dr.ing Aurel Lapusca fost ministru adjunct al minelor,director a Intreprinderii Miniere Barza si director general a Centralei Minereurilor Deva  .

Evenimentul de astazi face parte dintr-o serie de actiuni ce isi propune  comemorarea personalitatilor locale care prin activitatea lor au marcat pozitiv evolutia orasului Brad.

Precedentele editii de acest gen au adus in atentia bradenilor  doua personalitati marcante: ing Adolf Sieber fost director a Societatii Mica Brad si geologul Toma Petre Ghitulescu unul dintre cei mai mari geologi ai Romaniei care a lucrat pentru o lunga perioada de timp la Intreprinderea Miniera Barza ambii cetateni de onoare post mortem ai municipiului Brad.

Audienta de astazi din cadrul evenimentului a fost formata din membrii familiei ,fostii colegi de munca ai domnului dr.ing. Aurel Lapusca ,oameni care l-au cunoscut si catre i-au apreciat activitatea profesionala. Au fost prezenti membrii fundatiei si multi  oameni a caror cariera profesionala a fost influentata pozitiv de catre inginerul  Aurel Lapusca.Alocutiuni  la acest eveniment au fost sustinute de catre ec Stoica Nicolae,geolog Grigore Verdes,prof dr.ing Dumitru Fodor,Pantea Nicolae -presedintele fundatiei,Florin Cazacu primarul municipiului Brad,ing Stanca Nicolae si alti fosti colegi de munca ce l-au cunoscut si apreciat.

Intregul eveniment s-a petrecut intr-o atmosfera plina de emotie,amintirile comune ale celor prezenti au fost depanate rand pe rand reiesind in evidenta personalitatea puternica,profesionalismul si marele caracter al celui ce a fost dr.ing Aurel Lapusca.

“Este o cinste pentru noi sa organizam alaturi de Fundatia Auraria asemenea evenimente si este o datorie de onoare sa aducem recunostiinta peste ani  celor care prin activitatea lor au marcat puternic evolutia comunitatii bradene.” a spus primarul Florin Cazacu in cuvantul sau la acest eveniment.

Facem precizarea ca Fundatia Auraria-Barza Brad este constituita din fosti salariati ai Exploatarii Miniere Barza  si este initiatoare a mai multor evenimente de  acest gen pentru punere in valoare a tot ceea ce a insemnat industria miniera  in zona Brad  si munca oamenilor de aici pentru exploatarea aurului .

 

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment