123 Nebunie sau vendetă politică: Vața de Jos în Arad ?! | InfoBrad.ro

Nebunie sau vendetă politică: Vața de Jos în Arad ?!

Județ — By on 04/03/2014 07:57

vata de josPrimarul comunei hunedoarene  Vaţa de Jos vrea să treacă localitatea în judeţul Arad! Edilul localităţii a declarat că s-a săturat de faptul că nu primeşte niciodată alocări bugetare de la Consiliul Judeţean Hunedoara şi vrea să treacă în structura judeţului vecin.

„În ultimii ani, noi nu am primit nici un ban de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Ni s-au invocat tot felul de motive, de genul că luăm şi aşa destul de la Finanţe. Eu cred că ceea ce ne revine de la Finanţe este dreptul nostru, conform formulei de calcul. Aceeaşi formulă se aplică tuturor primăriilor din judeţ. Ele primesc, însă noi nu. Am decis să întrebăm comunitatea dacă e bine că nu ni se alocă şi nouă, bani pentru dezvoltare, aşa cum se întâmplă în cazul tu-turor celorlalte administraţii locale. Ne-am săturat! Vrem să organizăm un referendum, pentru că am luat în calcul să ne alipim judeţului Arad. Am discutat cu câţivaprimari de acolo, iar la ei nu există astfel de situaţii”, a declarat primarul comunei Vaţa de Jos, Milu Folescu.

Ce spun locuitorii ?

„Primarul alături de consilierii PDL din comună vor să mute localitatea în Arad fiindcă Gheorghe Falcă, primarul Aradului i-ar fi promis edilului Milu Florescu că va face lobby la CJ Arad pentru a trimite bani. Noi, majoritatea cetățenilor din Vața de Jos nu vrem ca tradiția și istoria  localității noastre să intre în hora jocurilor politice. Primarul face o greșeală mare iar părerea lui nu este reprezentantitvă pentru comună” a declarat un cadru didactic din localitate.

Vocea comunei, despre relația bolnăvicioasă Milu Floreascu – Gheorghe Falcă –  Nicolae Ioţcu, pare confirmată și de declarațiile celui din urmă: „Faptul că o comună hunedoreană vrea să treacă în judeţul Arad demonstrează că noi aici facem administraţie şi nu poltică iar la noi banii se împart corect, echilibrat şi echidistant iar o asemenea încredere nu poate decât să ne bucure” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

Cum poate trece Vața de Jos în județul Arad ?

Trecerea unei unităţi administrativ-teritoriale, de pildă a unei comune, oraş sau municipiu, de la un judeţ la altul, este posibilă potrivit legii.  Astfel, Art. 20 din Legea 215/2001, modificată prin Legea 286/2006 – Legea administraţiei publice, precizează că „delimitarea teritorială a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor se stabileşte prin lege. Orice modificare a limitelor teritoriale ale acestora se poate efectua numai prin lege şi numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective, prin referendum, care se organizează potrivit legii.“

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , , ,

1 Comment

  1. catalin says:

    trilu rilu!
    a baut ceva?

Leave a Comment