123 Cei mai de succes brădeni. Cine sunt aceștia?

Cei mai de succes brădeni. Cine sunt aceștia?

Din Oraş — By on 23/07/2014 09:31

DSCF0713Redacția Info Brad vă prezintă topul celor mai puternici și renumiți români care au plecat din orașul nostru și care activează în cele mai diferite zone profesionale.

1. Florin Talpeș (cetățean de onoare al municipiului Brad) –  creatorul Bitdefender, cel mai vândut produs românesc.

Fost absolvent al Colegiului Naţional „Avram Iancu“ din Brad în 1975, Florin Talpeș este brădeanul care a creat Bitdefender, cel mai vândut produs românesc. Născut în Moldova dar crescut de la 4 ani în Brad, Talpeș este unul dintre românii vizionari ai României postdecembriste.

Dl. Talpeș este CEO al companiei Bitdefender, una dintre cele mai rapide și eficace soluții de securitate din industrie recunoscute pe plan internațional. În anul 1990, împreună cu soția sa Măriuca, a pus bazele companiei Softwin, cea mai mare companie de soluții software și servicii din România. Fondată în 2001, Bitdefender este acum o companie ale cărei produse sunt distribuite la nivel internațional printr-o rețea de parteneri proprii în peste 100 de țări. Fiind unul dintre pionierii industriei software din Romania, Dl. Talpeș a fost de asemenea fondator și președintele anterior al Asociației Naționale a Industriei de Servicii Software din România (ANIS). 

2. Teodor Meleșcanu (cetățean de onoare al municipiului Brad) – șeful spionajului românesc.

Teodor Viorel Meleșcanu s-a născut la data de 10 martie 1941, în localitatea Brad, pe atunci reședință de plasă în județul Hunedoara. Până la 14 ani a locuit în Brad, ulterior absolvind  Liceul Moise Nicoară din Arad. Apoi a urmat studii universitare la Facultatea de Drept din București (1959-1964) și apoi cursuri postuniversitare de relații internaționale la Universitatea din București (1964-1966).

A îndeplinit funcția de ministru de externe în Guvernul Nicolae Văcăroiu în perioada 1992-1996 și pe cea de ministru al apărării naționale în Guvernul Tăriceanu, în perioada aprilie 2007–decembrie 2008.

A fost senator de Prahova, ales în colegiul al treilea al acestei circumscripții, pe listele Partidul Național Liberal. Membru al senatului în legislatura 1996-2000, a fost ales atunci pe listele PDSR, iar în 2004 a fost ales pe listele Alianței D.A..

În 27 februarie 2012, președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Teodor Meleșcanu drept director al Serviciului de Informații Externe și a fost validat de Parlamentul României în 28 februarie 2012.

3. Alin Fumurescu – editorialist de clasă, de dreapta.

Absolvent de medicină, Alin Fumurescu a scris la mai multe publicații, în calitate de colaborator, angajat sau coordonator:  NU, Ziua, Tribuna, Steaua, Ziarul de Cluj, Clujeanul, Evenimentul Zilei, Business Magazin, Money Express, Cotidianul, Dilema Veche.

A mai absolvit și facultatea de filosofie, două masterate în Științe Politice (unul în Franța, celălalt în USA), în prezent este ABD la Indiana University-Bloomington.

Pentru a citi editorialele dlui. Fumurescu click aici.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , , , , ,

2 Comments

  1. Cetatean UE says:

    Doar 3?! Iti mai insir eu creo cativa: actrita Ileana Stana-Ionescu, profesorul de teologie Ilarion Felea (nascut in Valea Bradului), Alin Alexandru Popa, Parintele Arsenie Boca, scriitorul Mircea Santimbreanu, actorul Eugen Cristian Motriuc, cantareata Maria Tudor si chiar l-am putea mentiona si pe marele actor Radu Beligan, care si-a petrecut o buna parte din copilarie, la Brad, unde tatal dumnealui era seful garii. Si ar mai fi…

    PS – Nu trebuie multa documentatie, inainte de a posta un articol. Trebuie doar sa ai rabdare si… o buna memorie 🙂

  2. Lavinia Muntean says:

    Doamna profesor Marioara Aslau un pedagog extraordinar, spirit boem iubitor al literaturii.
    Prof. Horea Poenar – teoretician al literaturii, lector la Facultate de Litere din Cluj-Napoca.

Leave a Comment