123 Brad scapă de inundații, însă Crișciorul a fost inundat! Se menține COD ROȘU de INUNDAȚII! | InfoBrad.ro

Brad scapă de inundații, însă Crișciorul a fost inundat! Se menține COD ROȘU de INUNDAȚII!

Din Oraş — By on 14/06/2016 16:07

brad hunedoaraPeste 100 de gospodării din zona de Nord a judeţului Hunedoara au fost inundate azi noapte din cauza ploilor abundente de luni. În zona comunei Crişcior au fost semnalate în cursul nopţii de luni spre marţi două alunecări de teren ce au distrus mai multe bunuri ale oamenilor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, conform Presa Locală Hunedoara.

Cele mai grave efecte ale inundanţiilor se înregistrează, până acum, în zona municipiului Brad. Azi noapte, în comuna Crişcior s-a produs o alunecare de teren ce a afectat o gospodărie şi un stâlp de electricitate. O altă alunecare de teren produsă în aceeaşi localitate a dislocat un zid de sprijin care a căzut peste un autoturism.

DN 76 a fost blocat azi dimineaţă în localitatea Fornădia (între Deva şi Brad) de un copat căzut în carosabil. Drumul comunal dintre satele Băiţa şi Hărţăgani a fost şi el blocat, de data aceasta de aluviunile purtate de un torent.

Crişul Alb şi-a depăşit cota de inundaţie, motiv pentru care în zona satului Bucureşci a fost nevoie de construirea unui dig din saci de nisip, dar şi de amplasarea a două diguri mobile. Drumul judeţean 741 dintre Bucureşci şi Curechiu a fost blocat de torenţi.

În decursul zilei de astăzi, municipiul Brad a scăpat la limită de inundații. Preventiv, 10 pompieri ai I.S.U. Hunedoara, 10 jandarmi ai I.J.J. Hunedoara, 15 militari ai Unităţii Militare din Brad, precum şi specialişti ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi voluntari au intervenit în sprijinul populaţiei din zona Bucureşci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protecţiei locuinţelor. Mai mult, în zonă au fost dislocate două diguri mobile. Totodată, o echipă a I.S.U. Alba cu o motopompă intervine în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara.
fotografii postate de brădeni:

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) se menține pentru zona Brad, în următoarele 24 de ore fi Cod Galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare.

Daca ti-a placut acest articol click pe "Like" pentru a urmarii InfoBrad pe Facebook   Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment